Δελτίο Τύπου: ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ

Αθήνα, 12.6.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΕΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ…ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΕ»

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΟΙΥΕ, σύμφωνα με την οποία φαίνεται (η Ομοσπονδία) να καταφέρεται εναντίον της ΓΣΕΕ, σχετικά με την αυριανή ημερίδα του επιστημονικού της φορέα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και δυστυχώς να παίρνει την ίδια θέση…με το (από)κομμα της ΛΑΕ (;;;)…

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί απόφαση των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, πρόκειται για λαθροχειρία στη σφραγίδα της ΟΙΥΕ, καθώς δεν συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο, δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου αυτής συνάδελφου Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Πρόκειται για μια ανακοίνωση που συντάχθηκε «λάθρα» στα Γραφεία «πτέρυγας» του ΜΕ.Τ.Α (πτέρυγα ΛΑΕ), παραβιάζοντας το καταστατικό της ΟΙΥΕ και κάθε δημοκρατική και θεσμική διαδικασία της Ομοσπονδίας.

Μια τέτοια πράξη είναι καταδικαστέα και την καταγγέλλουμε δημόσια, ώστε να λάβουν γνώση οι οργανώσεις – μέλη της ΟΙΥΕ και η κοινή γνώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του ΜΕ.Τ.Α (ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ), κατέχοντας τη θεσμική θέση του Γ. Γραμματέα της ΟΙΥΕ, χρησιμοποιεί ala carte και «λάθρα» τα λογότυπα και τη σφραγίδα της ΟΙΥΕ, εκδίδοντας ανακοινώσεις, άλλοτε για να στηρίξει την Κυβέρνηση (η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΜΕ.Τ.Α), άλλοτε τους εργοδότες (η φιλοεργοδοτική πτέρυγα), άλλοτε το κόμμα (η πτέρυγα του ΛΑΕ στο ΜΕ.Τ.Α), άλλοτε εναντίον της ΓΣΕΕ και άλλοτε εναντίον προσώπων του Δ.Σ της ΟΙΥΕ.

Γι’ αυτό και η παράταξή μας, που δεν κρύβεται πίσω από τις «σφραγίδες» και τα λογότυπα, έχει πολλάκις καταγγείλει αυτό το σάπιο σύστημα εντός της ΟΙΥΕ. Ένα σύστημα προσώπων με καθαρά ιδιοτελή συμφέροντα που…Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο υπερασπίζονται την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την μεγαλοεργοδοσία…Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή κάνουν «επαναστατική» με τους διάφορους ακροαριστερούς – δραχμολαγνικούς «πυρήνες»…της ΛΑΕ, ενώ την Κυριακή έχουν ΑΡΓΙΑ…μόνο για τους ίδιους, αλλά όχι και για τους δύσμοιρους τους εργαζόμενους στο εμπόριο…

Όλες αυτές οι αντισυνδικαλιστικές πρακτικές ήταν αναμενόμενες. Τις περιμέναμε και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτές! Από τη στιγμή που η παράταξή μας η «ΕΝ.ΕΡΓΑ» αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά – και με τη στήριξη εκατοντάδων συνδικαλιστικών στελεχών και την προτροπή χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα – στη διεκδίκηση της ανατροπής των συσχετισμών της ΟΙΥΕ, η οποία απέτυχε παταγωδώς τα μνημονιακά χρόνια ν’ αναχαιτίσει (έστω) την εργοδοτική αυθαιρεσία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, κάποιοι έχουν κλονιστεί και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Και πολύ καλά κάνουν!

Είμαστε ήδη μέσα στην ΟΙΥΕ και φέρνουμε μαζί μας το διαφορετικό. Μετά το πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε το 2016, το συνδικαλιστικό τοπίο στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αλλάζει, η συμμετοχή μας στο προεδρείο φέρνει την ΟΙΥΕ δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο εργασίας. Πλέον δεν υπάρχει «ζωτικός» χώρος για «συνεταιράκια» και φιλοεργοδοτικές και φιλοκυβερνητικές «μπαγαποντιές»!!

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ «ΣΦΡΑΓΙΔΟΚΡΑΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ