ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙΥΕ

Καλαμάτα, 16.3.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Αναφορικά με τα όσα συκοφαντικά διοχετεύονται στη δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό μου, άλλοτε ως άθλια κομματική προπαγάνδα των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) και άλλοτε διαμέσου ανακοινώσεων ή non papers του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του Κυβερνώντος κόμματος, διευκρινίζω τα παρακάτω.

Καταρχήν η συμμετοχή μου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι καθόλα νόμιμη, καθώς -ως εργαζόμενος σε Καζίνο- εξελέγην διαμέσου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), οργάνωση από την οποία εκλέγομαι σύνεδρος στη ΓΣΕΕ για πάνω από 15 χρόνια.

Από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην οποία είμαι πρόεδρος, ουδέποτε έχω εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ. Συνεπώς, η άθλια προπαγάνδα που θέλει τον Καραγεωργόπουλο «να μην καταφέρνει να εκλεγεί σύνεδρος από την ΟΙΥΕ», δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Αντιθέτως, λόγω της παρεμπόδισης διεξαγωγής του συνεδρίου της ΟΙΥΕ, οι παρατάξεις της ΕΑΚ (δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς) και της ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ), οι οποίες αναδείχθηκαν πρώτη και δεύτερη δύναμη στο συνέδριο της ΟΙΥΕ του 2016, δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν με τουλάχιστο 22 συνέδρους (11 συνέδρους η κάθε παράταξη) στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δευτερευόντως, σε ότι αφορά δήθεν την εμπλοκή μου με «μπράβους» στο συνέδριο της ΟΙΥΕ στις 23 & 24 Φεβρουαρίου, συκοφαντία «βολική» που εκτοξεύεται από το Π.Α.ΜΕ και αναπαράγεται απ’ όσους βολεύονται ή κρύβονται πίσω από αυτή την εκδοχή… ξεκαθαρίζω ότι στο συνέδριο της ΟΙΥΕ κανένας «μπράβος» δεν υπήρχε. Η μοναδική «σχέση» του Προέδρου της ΟΙΥΕ με μπράβους ήταν όταν… είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες μου για την κλοπή των Δώρων Χριστουγέννων στα ΑΤΜ από τέτοιου είδους παραβατικών, για λογαριασμό μεγαλοεργολάβων. Επίσης αυτή η «σχέση»… τερματίστηκε «άδοξα» με την καταδίκη δύο (2) εξ αυτών στα ποινικά δικαστήρια όταν τόλμησαν να απειλήσουν εμένα και την οικογένειά μου. Να τελειώνουμε λοιπόν με τον βρώμικο πόλεμο λάσπης και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αναφορικά με την δημόσια εκδήλωση πρόθεσης παραίτησής μου από σύνεδρος, ως ενέργεια διευκόλυνσης του θεσμού και αποκάλυψης της υποκρισίας και των διαλυτικών επιδιώξεων του Π.Α.ΜΕ, διευκρινίζω ότι αυτή η πρόθεση μου δεν ισχύει πλέον, από τη στιγμή που οι «ταξικές δυνάμεις» δεν επέτρεψαν να προχωρήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες.

Τέλος, ως αιρετός χιλιάδων εργαζομένων και έχοντας την αμέριστη στήριξη πάνω από 80 σωματείων στην ΟΙΥΕ και εκατοντάδων αιρετών συντρόφων μου στη ΓΣΕΕ και σε όλη την Ελλάδα -και όχι τάχα ως «εργοδότης» που θέλουν να με παρουσιάζουν (καμία δική μου επιχείρηση δεν έχω)- θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν ορισμένοι. Αρκεί που το θέλουν και το επιβεβαιώνουν με την ψήφο τους χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσές μου στον ιδιωτικό τομέα και στην επιχείρηση που εργάζομαι ως μισθωτός, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας τα τελευταία 24 χρόνια.

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Πρόεδρος ΟΙΥΕ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΣΕΕ