ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

30.4.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας πανελλαδικά εργαζόμενους στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών, καταγγέλλει τη συνεπώνυμη συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ», για την «αβάντα» που έκανε στην εργοδοσία τη Μεγάλη Παρασκευή 26.3.2019, σπεύδοντας να συμφωνήσει εργασία των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα από 11.00 π.μ και όχι από 13.00 που προβλέπει το άρθρο 3 του Ν. 435/1976.

Η συμφωνία του τοπικού Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την εργοδοσία, φαίνεται ότι επετεύχθη εν κρυπτώ, αμέσως μετά την καταγγελία του Συλλόγου μας προς την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, και ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ήδη παρανόμως αναγγείλει το ωράριο λειτουργίας μια εβδομάδα νωρίτερα, δίχως να έχει λάβει προηγουμένως άδεια από τον Δήμο Αγρινίου, όπως ο νόμος προβλέπει.

Να σημειώσουμε ότι η Μεγάλη Παρασκευή λογίζεται ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13:00, εκτός κι αν υπάρχει συμφωνία των οικείων επαγγελματικών φορέων. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι οι «υπέρμαχοι»… της εργατικής τάξης συνδικαλιστές του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, έδωσαν την συγκατάθεσή τους και διευκόλυναν την εργοδοσία, τα συμφέροντα της οποίας διαλαλούν ότι «αντιμάχονται».

Είναι οι ίδιοι «ταξικοί» συνδικαλιστές που μόλις την προηγούμενη «Κυριακή των Βαΐων» έκαναν αγώνα (εδώ γελάνε) κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι οι ίδιοι «ταξικοί» συνδικαλιστές που κατά καιρούς με τις ανακοινώσεις τους, μας κάνουν «μαθήματα συνδικαλιστικής συμπεριφοράς», κατακεραυνώνοντας κάθε άλλη φωνή στο συνδικαλιστικό κίνημα πλην της κομματικά υποκινούμενης δικής τους.

Ζητάμε συγνώμη από τους δεκάδες εμποροϋπαλλήλους – μέλη του Συλλόγου μας στο Αγρίνιο, για το γεγονός ότι εξαναγκάστηκαν, δίχως τη δική τους, αλλά και τη δική μας συναίνεση, να εργαστούν δύο (2) επιπλέον ώρες τη Μ. Παρασκευή. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι που ανοίγουν τις κερκόπορτες στην εργοδοσία να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να καταπάτα τα δικαιώματά τους και όχι όλα όσα υποκριτικά καταγγέλλουν οι ενδεδυμένοι με την «προβιά του συνδικαλιστή» μισθοδοτούμενοι από το κόμμα «λύκοι»…

Επισυνάπτουμε με το παρόν ΔΤ την εγκριτική απόφαση του Δήμου Αγρινίου, έτσι ώστε να δουν όλοι οι εμποροϋπάλληλοι της χώρας ποιοι πραγματικά παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ