Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» θέτουμε ζήτημα καθορισμού Εκλογικής Αποζημίωσης για τις εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα, ενόψει της τριπλής Εκλογικής αναμέτρησης στις 26 Μαΐου 2019 (Αυτοδιοικητικές – Ευρωεκλογές) και των επαναληπτικών εκλογών στις 2 Ιουνίου 2019.

Ειδικά για τις συναδέλφισσες με σύμβαση μίσθωσης έργου, δεν προκύπτει υποχρέωση καθαριότητας των εκλογικών τμημάτων, αφού τα σχολεία θα είναι κλειστά στις 24, 27, 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2019, ενώ τυχόν απασχόληση τις ως άνω ημερομηνίες συνιστά επιπρόσθετη απασχόληση, η οποία θα πρέπει να αποζημιωθεί.

Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενες και εργαζόμενοι των 100-500€ να επιβαρυνθούν αμισθί και αφιλοκερδώς με τον καθαρισμό των σχολείων – εκλογικών τμημάτων, τα οποία θα υποδεχθούν χιλιάδες ψηφοφόρους, με την ρύπανση των χώρων να είναι πολλαπλάσια μιας καθημερινής λειτουργίας σχολείου (εκλογικό υλικό, σκουπίδια εκλογέων, ρύπανση κοινόχρηστων χώρων, τουαλετών, κλπ).

Διεκδικούμε και απαιτούμε ίδια αμοιβή και ίση μεταχείριση με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες.

Διαφορετικά οι Δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν για την καθαριότητα των εκλογικών τμημάτων και την παράδοσή τους στους διευθυντές των σχολείων καθαρά, όπως ακριβώς θα τα παραλάβουν από τις σχολικές καθαρίστριες την Πέμπτη 23 και 30 Μαΐου 2019, μετά το πέρας των μαθημάτων.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!!!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ