ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» χαιρετίζει την 351/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η οποία ακυρώνει τη νόθα διαδικασία που ακολούθησε η γνωστή για την παραβατική της δράση, ομάδα του Π.Α.ΜΕ – ΚΚΕ στην Αχαΐα.

Πρόκειται για την 10η κατά σειρά απόφαση ακύρωσης των ενεργειών τους σε βάρος σωματείων και συνδικαλιστών, με στόχο την δια της βίας κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου 2018 είχαν αποκλειστεί με παράνομο τρόπο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας, με στόχο να κάνουν εκλογές χωρίς «αντίπαλο». Η δικαιοσύνη τότε είχε επιβάλει με προσωρινή διαταγή τη συμμετοχή όλων των Σωματείων και των αντιπροσώπων στις εκλογές, απόφαση την οποία έγραψαν για πολλοστή φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κατά του κύρους των εκλογών προσφύγαμε τα παρακάτω Σωματεία:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL ΑΧΑΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ)
  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
  4. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
  6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ «Ο ΔΑΥΙΔ»
  8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» είναι η πολυπληθέστερη και μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση – μέλος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με χιλιάδες (πραγματικούς) εργαζόμενους να εντάσσονται στο δυναμικό του. Η παράνομη – και με τη βούλα της δικαιοσύνης – διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και να προχωρήσουμε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης που θα οδηγήσει το ΕΚΠ σε νόμιμες εκλογές. Πλέον δεν έχουν καμία νομική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίζουν να είναι γαντζωμένοι στις «καρέκλες». Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι λάφυρο καμιάς παράταξης. Ανήκει στα Σωματεία του, ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης και όχι στα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ και των μισθοδοτούμενων από το κόμμα στελεχών του. Τους προειδοποιούμε ότι πλησιάζει η ώρα απόδοσης και ατομικών ευθυνών.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τη νοθεία και το φόβο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ