Δίχως έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών της γνωστής Χριστίνας Παναγογιαννοπούλου, υψηλόβαθμου στελέχους στην… αποκομιδή ψήφων για το ΚΚΕ στην Αχαΐα… η οποία κατά καιρούς, όταν δεν είναι υποψήφια σε κομματικά ψηφοδέλτια, αυτοπαρουσιάζεται και ως «εργάτρια» ενώπιον εργαζομένων διαφόρων κλάδων, πουλώντας ενίοτε και κουπόνια για το ταμείο «απόρων» στελεχών… του «Σπιτιού του Λαού».

Στην ανακοίνωση που έφτιαξε η εν λόγω κυρία, από τη θέση της προέδρου του -συνδικαλιστικά ανύπαρκτου και διασπαστικού- κομματικού μορφώματος που εκπροσωπεί, εξαπολύει βρώμικη επίθεση λάσπης σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και επικεφαλής των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», ισχυριζόμενη τάχα ότι υπήρξαν απειλές και εκβιασμοί σε βάρος εργαζομένων στην καθαριότητα νοσοκομείου.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και την απόγνωση της Χριστίνας Παναγογιαννοπούλου και των «συντρόφων» της, οι οποίοι τώρα ξύπνησαν και πήραν χαμπάρι ότι υπάρχουν εργάτες και εργάτριες με προβλήματα στα νοσοκομεία, αλλά το παραμύθι τους δεν έχει δράκο. Κανένας εκβιασμός, καμία απειλή σε βάρος κανενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο δεν υπάρχει. Οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν εκπροσώπηση. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, αγωνίστηκε για τον εκτοπισμό των εργολάβων από αυτά, οργάνωσε το προσωπικό σε ενιαία δράση, διεκδίκησε και πέτυχε την επαναπρόσληψη απολυμένων, συνέδραμε το υφιστάμενο προσωπικό να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, παρενέβη αποτελεσματικά σε Υπουργεία και Διοικήσεις Νοσοκομείων υποβάλλοντας ακόμα και μηνυτήριες αναφορές ή στέλνοντας εξώδικα, απαίτησε και πέτυχε την αποδοχή δίκαιων ενστάσεων επί διαγωνισμών ΣΟΧ, προκήρυξε 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, προσέφυγε στα δικαστήρια για αναδρομικά, «καλωσόρισε» αγωνιστικά Υπουργούς Υγείας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στην περιοχή μας, συμμετείχε και ύψωσε πανό σε πανελλαδικά συλλαλητήρια με τα αιτήματα των εργαζομένων, συγκρούστηκε και μηνύθηκε από μεγαλοεργολάβους, απολύθηκαν συνδικαλιστικά του στελέχη σε Νοσοκομεία (βλ. Λάρισα) ως επιτίμιο του αγώνα τους κατά των εργολάβων.

Όλα τα πιο πάνω μπορούν εύκολα να διασταυρωθούν με μία απλή διαδικτυακή αναζήτηση:

Σε όλη αυτή την πεντάχρονη (5) προσπάθεια, η απουσία της κας Παναγογιαννοπούλου και όσων την βάζουν «μπροστινή» ήταν εκκωφαντική. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής μας, αν μη τι άλλο, ανεξάρτητα που ανήκει πολιτικά ή τι πιστεύει ο καθένας και η καθεμία, γνωρίζουν ότι οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της «ΕΝΩΣΗΣ» και του προέδρου αυτής, ήμασταν παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις.

Η κα Παναγογιαννοπούλου όμως, είτε ήταν άφαντη παντελώς, είτε εμφανιζόταν ως «κομήτης» για 5 λεπτά ίσα ίσα για να πράξει το κομματικό της καθήκον και να διασπάσει τους εργαζόμενους, είτε λειτουργούσε «παρασκηνιακά» σπέρνοντας διχόνοια μέσω μεμονωμένων κομματικών «πρακτόρων». Τους γνωρίζουμε, τους ξέρουν και οι εργαζόμενοι πλέον στα νοσοκομεία. Τους έχουν ήδη απομονώσει.

Το μόνο που έχουν να επιδείξουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ γύρω από τη δράση τους είναι δύσμοιροι εργαζόμενοι που τους πίστεψαν και τελικά τους πήραν στο λαιμό τους, έχασαν τη δουλειά τους και μετά τους εγκαταλείφθηκαν διότι… «δεν ήταν του κόμματος».

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε μέσα από τη δουλειά μας να είμαστε χρήσιμοι για τα μέλη μας. «Ευχόμαστε» στην κα Παναγογιαννοπούλου και τους υπόλοιπους υπόδικους «συντρόφους» της, καλά ξεμπερδέματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Προσφάτως, για όσους δεν το γνωρίζουν, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έβγαλε παράνομη την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στην οποία συμμετέχει τόσο η ίδια, όσο και άλλα «εξέχοντα» στελέχη του Συλλόγου της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε την κα Παναγογιαννοπούλου να καταθέσει μήνυση κατά εργοδότη εργοστασίου ανακύκλωσης της Πάτρας, ο όποιος «έφαγε» τις αποζημιώσεις των εργατών. Δυστυχώς η κα Παναγογιαννοπούλου και ο κ. Παπασημακόπουλος που την συνόδευε, λάκισαν τον περασμένο Νοέμβριο από το αστυνομικό τμήμα Ανθουπόλεως στο οποίο προσφύγαμε για την υποβολή μήνυσης και άφησαν μόνο του τον «εργοδότη-συνδικαλιστή» να βγάλει το «φίδι από την τρύπα». Ελπίζουμε την ημέρα εκδίκασης της μήνυσης που ΕΜΕΙΣ καταθέσαμε να μην «λιποψυχήσουν» ξανά και να έρθουν να καταθέσουν, έστω και ως μάρτυρες…