Σήμερα, με πρωτοβουλία των δυνάμεών μας, υπήρξε συνάντηση Σωματείων Σχολικών Καθαριστριών με τον κ. Θεόδωρο Καράογλου, Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης. Αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, υποβλήθηκαν τα αιτήματα και ο υπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. Την ίδια στιγμή θα αναληφθούν εκ μέρους του πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν σειρά ζητημάτων που αφορούν το καθεστώς των συμβάσεων εργασίας, των πληρωμών και της πιστοποίησης του επαγγέλματος και να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Πέρα από το ομολογουμένως θετικό κλίμα και τις καλές προθέσεις, ο κλάδος προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον οι προσπάθειες συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία δεν ευοδωθούν σύντομα.

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων. Με αγώνες συγκροτημένους, με περίσσεια υπευθυνότητα και συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στον κλάδο, συνεχίζουμε να διεκδικούμε φέρνοντας αποτελέσματα, χτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι ένα νέο δικαιωματικό χάρτη.

Η ομηρία και η επισφάλεια πρέπει να τερματιστούν!