Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» χαιρετίζει την υπ’ αριθμ. 118/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η διαγραφή 16 εργαζομένων – μελών μας από το Εργοστασιακό Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διαδικασία εξυγίανσης και μεταβίβασης του Ναυπηγείου Σύρου στην εταιρεία ΟΝΕΧ, δεκαέξι (16) εργαζόμενοι – μέλη της «ΕΝΩΣΗΣ» είχαν αρνηθεί να «υπακούσουν» στις παράλογες «υποδείξεις» του εργοστασιακού σωματείου, τ’ οποίο ζητούσε από το σύνολο του υπαλληλικού και εργατοτεχνικού προσωπικού του ναυπηγείου να υπογράψει πρόταση της εργοδοσίας για παραίτηση από την ενεργό εργασιακή σχέση και παραίτηση από απαιτήσεις που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής.

Τα μέλη της «ΕΝΩΣΗΣ», εν αντιθέσει με τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού, αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε μια παράνομη και καταχρηστική απαίτηση της εργοδοσίας (την οποία προωθούσε η διοίκηση του εργοστασιακού σωματείου) και επέλεξαν τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης προς προάσπιση των συμφερόντων τους.

Αυτή τους η απόφαση είχε ως συνέπεια την παράνομη διαγραφή τους από το εργοστασιακό σωματείο, την παράνομη απομάκρυνσή τους από τον εργασιακό τους χώρο, τη διαπόμπευσή τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, με προσβολή της τιμής και της υπόληψής τους, με διαρκείς απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, την παρεμπόδισή τους να παραστούν σε εργατική διαφορά στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας (κάποιοι προπηλάκισαν και έσπασαν στο ξύλο συναδέλφους μας εκείνη την ημέρα και διέλυσαν τα τοπικά γραφεία του ΣΕΠΕ Σύρου).

  

Ως «ΕΝΩΣΗ» συγχαίρουμε τους συναδέλφους για το θάρρος, το πείσμα και τη θέληση τους για δικαίωση.

Στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε απόφαση, σε κάθε βήμα στο δύσκολο δρόμο που έχουν επιλέξει. Ήδη τα οφειλόμενα δεδουλευμένα αποπληρώθηκαν στο 100% στα μέλη μας και αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για την παράνομη απομάκρυνσή τους από τον εργασιακό χώρο και την επιδίκαση μισθών υπερημερίας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες των κοινών μας επιλογών, θέλουμε ανοιχτό και εξυγιασμένο το Ναυπηγείο Σύρου, όμως με όρθιους, αξιοπρεπείς και με δικαιώματα τους εργαζόμενους.

Καμία μάχη χαμένη πέραν αυτών που δεν δίνονται!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ