ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΤΑ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε την εταιρεία «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» για την παράνομη, εκδικητική και συνεπώς καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστικού στελέχους,  με αφορμή την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων του, για τα οποία είχε προσφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι το ίδιο πρόσωπο που την περασμένη εβδομάδα είχε πέσει θύμα βιαιοπραγίας προϊσταμένου, όταν ζήτησε η θερμομέτρηση του προσωπικού στην είσοδο και η καταγραφή των δεδομένων να γίνεται από επαγγελματίες υγείας, που δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο, και όχι από αναρμόδια με το αντικείμενο πρόσωπα (security, υπαλλήλους, κ.λ.π). Κι αυτό διότι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, οι «διαρροές» δεδομένων καθημερινών καταγραφών των θερμοκρασιών των εργαζομένων, συνιστούν υπαρκτό γεγονός, και συνάδελφοί μας με απλές ιώσεις γίνονται αποδέκτες είτε αστειοτήτων και φαινομένων mobbing, είτε καχύποπτης αντιμετώπισης άλλων συναδέλφων τους.

Η «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε επιλεκτική-δυσμενή μεταχείριση όλων όσοι δεν συμπαρατάσσονται με τις αντεργατικές αποφάσεις της, ενώ προχωρά σε πογκρόμ διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών που δεν είναι της «αρεσκείας» της.

Την καλούμε να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του συναδέλφου και να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας και να υπερασπιστούμε τη  νομιμότητα και το δίκιο, με κάθε τρόπο και κάθε νόμιμο μέσο.

Με τη ευκαιρία, με αφορμή και το περιστατικό βιαιοπραγίας από προϊστάμενό της που οδήγησε στην απόλυση του εργαζόμενου-θύματος, ρωτάμε δημόσια τη διοίκηση της εταιρείας: Γνωρίζει αν ανάλογα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς έχουν εκδηλωθεί σε καταστήματά της και σε βάρος καταναλωτών; Έχει υπόψη της περιστατικά απειλών, εκβιασμού αυτόφωρης διαδικασίας και εξαναγκασμού πελατών της να αποδεχτούν την πληρωμή «προστίμου» αρκετών δεκάδων ευρώ για ευτελούς αξίας μικροκλοπές (0.50€, 0.70€, κ.λ.π) ή και ξεχασμένα σε καρότσια πελατών προϊόντα; Ποιος εισπράττει αυτά τα πρόστιμα και σε ποια φορολογικά βιβλία δηλώνονται;

Υ.Γ. Για την εργοδοτικής κατεύθυνσης πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν θα κάνουμε κανένα απολύτως σχολιασμό…ούτως ή άλλως «γαργάρα» έχουν κάνει όλες τις περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

Αθήνα, 16.9.2020

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ