ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Ανοίγουν παράνομα Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα που είναι αργία και απεργία

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες καλούν το προσωπικό τους να εργαστεί σε ημέρες υποχρεωτικής αργίας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Εταιρείες όπως η PRAKTIKER HELLAS, INTRA FASHION GROUP ABEE (PINK) και άλλες που ήδη καταγράφονται, άλλοτε με πρόσχημα την παρακολούθηση σεμιναρίων (σ.σ. είχαν έξι μήνες περιθώριο που ήταν κλειστές να κάνουν σεμινάρια) και άλλοτε για κανονική εργασία με υπεύθυνη δήλωση οικειοθελούς απασχόλησης που επιβάλλουν στο προσωπικό, επιχειρούν να «σπάσουν» την αργία των ως άνω ημερών και βεβαίως την προκηρυχθείσα από τη ΓΣΕΕ απεργία της 4ης Μάϊου για τις εκδηλώσεις μνήμης της Πρωτομαγιάς.

Τους διαμηνύουμε ότι θα είμαστε και εμείς εκεί να αναδείξουμε τις παρανομίες και τις προκλήσεις τους. Μαζί με τα Σωματεία και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, θα αποτρέψουμε μια τέτοια προκλητική στάση και συμπεριφορά.

Καλούμε τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας να μην χορηγήσουν άδεια απασχόλησης προσωπικού εκείνες τις ημέρες. Καμία δικαιολογία δεν χωρά. Ούτε σε περίοδο απογραφών βρισκόμαστε, ούτε φτηνές δικαιολογίες περί σεμιναρίων και οικειοθελών προσελεύσεων εργαζομένων πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Αθήνα, 27.4.2021

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ