CEO ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Δεν περπατάμε, πετάμε…κάνει καλό στη φυσική σας κατάσταση»

Η «Διευθύντρια των my market» που πριν από 2,5 χρόνια με ανακοίνωση της επέβαλε στους εργαζόμενους των 200€ να χαμογελούν υποχρεωτικά, φαίνεται να βρήκε “ανταγωνιστή” στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ. «Δεν περπατάμε, πετάμε»…το νέο δόγμα της ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΕΛΛΑΣ και του νέου CEO κ. Δημήτρη Γαλάνη, που εισήγαγαν νέο σύστημα εντατικοποίησης του προσωπικού, φιλοδοξώντας να τους μετατρέψουν σε ρομποτάκια. Με ασύρματους πομποδέκτες και ακουστικά στα αυτιά, πλέον οι εργαζόμενοι των ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ τρέχουν σαν παλαβοί να εκτελέσουν καταιγισμό «οδηγιών» και εργασιών, με σκοπό να…βελτιώσουν τη φυσική και πνευματική τους κατάσταση!
Ο νέος CEO της εταιρείας, όπως και ο ίδιος αναλύει σε editorial που έγραψε…στα 20.000 πόδια επάνω από τη Ρόδο…κομπάζει για την 4η εβδομάδα εφαρμογής του νέου συστήματος εντατικοποίησης της εργασίας. Μάλιστα αποθεώνει συνάδελφο γεωπόνο για την «ενέργεια» που τάχα μεταδίδει σε όλη την ομάδα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να είναι «διασκεδαστικοί» με το πελατολόγιο.
Μια ωραιοποιημένη βεβαίως ατμόσφαιρα που ουδόλως έχει σχέση με την πραγματική εικόνα και ψυχολογία των συναδέλφων στα καταστήματα, τα contact centers και τις αποθήκες της επιχείρησης.
Η κατάσταση πλέον γίνεται ανυπόφορη και επικίνδυνη. Συνάδελφοι χειριστές μηχανημάτων, υπάλληλοι αποθήκης, κ.λ.π,  καταγγέλουν την κόλαση που βιώνουν, αφού δεν μπορούν πλέον να έχουν αυξημένη συγκέντρωση και προσοχή την ώρα που τοποθετούν με τα κλαρκ βαριά κιβώτια και αντικείμενα σε ράφια. Στο αυτί τους δέχονται διαρκώς οδηγίες και εντολές, με αποτέλεσμα να αποσπάται διαρκώς η προσοχή τους και να ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος. Οι δε υπάλληλοι (ταμείων, διαδρόμων, contant centers) παρουσιάζουν ήδη αυξημένα κρούσματα ημικρανιών, αυπνίας, νευρικότητας και στρες.
Εγκαίρως συνδικαλιστικά στελέχη της δύναμης των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» είχαμε θέσει στον κ. Γαλάνη το θέμα, ζητώντας μάλιστα συνάντηση μαζί του για να βρεθεί λύση πριν τη λειτουργία αυτού του συστήματος. Προφανώς, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, ο κ. Δημήτρης Γαλάνης επέλεξε να μας αγνοήσει. Δικαίωμα του. Ευχόμαστε όμως να μην συμβεί κάποιο ατύχημα διότι τότε η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Την ίδια ευθύνη έχει και ο τεχνικός ασφαλείας και ο γιατρός εργασίας, η έκθεση επαγγελματικού κινδύνου των οποίων θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Για εμάς, προέχει η Υγεία και η Ασφάλεια των συναδέλφων. Ούτε τρίχα εργαζόμενης και εργαζομένου δεν διακινδυνεύεται και δεν μπαίνει στο δικό μας ζύγι…

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του νέου Ceo της PRAKTIKER HELLAS κ. Δημητρίου Γαλάνη: