ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΥΕ: Φορτσάρουν οι “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ”

Απέμειναν μόλις 15 ημέρες για τη διεξαγωγή του εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπροσωπεία των “ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της ΟΙΥΕ, προκειμένου να υποβάλει νομιμοποιητικά έγγραφα σωματείων – μελών, καθώς επίσης και δικαιολογητικά υποψήφιων προς εγγραφή σωματείων, αφού η θητεία της Προσωρινής Διοίκησης που όρισε το δικαστήριο είναι ακόμα ενεργή και το δικαστήριο έχει χορηγήσει σχετική εξουσιοδότηση.
Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μαζί με το μέλος της Προσωρινής Διοίκησης Κώστα Διαμαντή, κατέθεσαν δεκάδες φακέλους νομιμοποιητικών, παρά το κλίμα αποχώρησης που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες ημέρες περί αποχώρησης από την ΟΙΥΕ και δημιουργίας νέας ομοσπονδίας. Δεν ήταν λίγες οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις που πίεζαν και εξακολουθούν να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο εκλογικό συνέδριο το 2019, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Σε ανάρτησή του στα social media ο επικεφαλής των “ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” αναφέρει:
“Μόλις καταθέσαμε στην ΟΙΥΕ το…«ιερό ευαγγέλιο»…της παράταξής μας. Τους φακέλους με τα νομιμοποιητικά των σωματείων μας.
Καλή επιτυχία στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»! Δουλέψαμε πολύ σκληρά, υπομείναμε επιθέσεις, σεβαστήκαμε αντιπάλους, αγωνιστήκαμε για δικαιώματα, υπερασπιστήκαμε και αγγίξαμε την ψυχή χιλιάδων ασυνδικάλιστων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα. Επιδιώκουμε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό εκλογικό συνέδριο, δίχως αποκλεισμούς. Να ακουστούν όλες οι απόψεις, να κατατεθούν όλες οι προτάσεις, να νικήσει η Δημοκρατία στο τέλος!!
Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα συνδικαλιστή και συνδικαλίστρια, να στηρίξει την προσπάθεια μας. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους ανάλογα με το χρώμα ή το κόμμα. Είμαστε με όλους όσοι βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να κατακρημνίζεται, την αναλγησία και την αυθαιρεσία να τσακίζουν σε κάθε χώρο εργασίας τις ζωές τους. Απευθύνουμε λοιπόν προσκλητήριο δημιουργίας μιας μεγάλης δημοκρατικής συνδικαλιστικής παράταξης με προοδευτικό πρόσημο. Συζητάμε με όλους αυτά που μας ενώνουν, διότι εμάς παρωχημένες «εχθρότητες» και «διχασμοί» σκοπιμοτήτων, απλά δεν μας πάνε…
«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» είμαστε έτοιμοι;;;
Τις επόμενες ημέρες η μάχη της νομιμοποίησης θα συνεχιστεί, με τους εκπροσώπους της παράταξης να έχουν σταθερή γραμμή από την πρώτη στιγμή: Κανένας αποκλεισμός σωματείου και των αντιπροσώπων του εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί νόμιμα οι αρχιαρεσίες και δεν υπάρχει δικαστική απαγόρευση.