ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οριστικά ακυρώνεται το 38ο Εκλογικό Συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ Ο.Ι.Υ.Ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ…«ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ»

Σήμερα το πρωί, με απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας, μετά από προσφυγή δεκάδων σωματείων και εκατοντάδων συνέδρων, ακυρώθηκε το 38ο Εκλογικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το οποίο επιχειρήθηκε να διεξαχθεί με παράνομο και αντικαταστατικό τρόπο.

Λίγο αργότερα, το μεσημέρι, τα «συνεταιράκια» της Ε.Α.Κ (Ομάδα Βασιλόπουλου) και της Δ.Α.Σ (Π.Α.ΜΕ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κατέθεσαν νέα αίτηση ανάκλησης της Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου Πρωτοδικών, χρησιμοποιώντας -αυτή τη φορά με πιο «μελοδραματικό» τόνο- τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαστρεβλώσουν τις επιστολές διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων σωματείων, και να τις χαρακτηρίσουν ως ενέργεια αποχώρησης από την Ομοσπονδία. Πραγματικά ο κατήφορος ορισμένων δεν έχει σταματημό.

Για δεύτερη λοιπόν φορά μέσα στην ίδια μέρα, η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι εκλογικό συνέδριο στην Ο.Ι.Υ.Ε δε μπορεί να διενεργηθεί, ειδικά τώρα που έχουν εμφιλοχωρήσει τέτοιες ακυρότητες και παρανομίες με ευθύνη της πλειοψηφίας της Προσωρινής Διοίκησης.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τον κόπο και τον αγώνα εκατοντάδων συναγωνιστών και συντρόφων μας στα πρωτοβάθμια σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, δεν θα τα παραδώσουμε μήτε στην «καμαρίλα» των κομματαρχών και των εργοδοτών, μήτε επίδοξων συνωμοτών – ομαδαρχών…κατ’ επίφαση προοδευτικών και φιλελεύθερων παρατάξεων.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που κάποιοι σήμερα με λυγμούς έχυσαν ενώπιον του Δικαστηρίου, μας θύμισαν τον πατροκτόνο και μητροκτόνο δολοφόνο ο οποίος εμφανίστηκε μπροστά στους δικαστές του κλαίγοντας, ζητώντας επιείκεια διότι τάχα είναι…ορφανός. Με περίσσεια υποκριτική που θα ζήλευαν ακόμα και «ιερά τέρατα» του Ελληνικού Θεάτρου και της Αρχαίας Τραγωδίας, κάποιοι σήμερα επιχείρησαν να μας πείσουν ό,τι μόνο οι ίδιοι και οι «ταξικοί» συνέταιροί τους ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, για τους υπαλλήλους αυτής και δήθεν μόνο αυτοί νοιάζονται για τη μικρή ή μεγάλη ζημία που ίσως προκληθεί. Αλήθεια τώρα; Για τη ζημιά που έχει προκληθεί στα πρωτοβάθμια σωματεία ποιος θα ενδιαφερθεί; Φαίνεται ότι πολύ γρήγορα ξέχασαν το ξύλο που όλοι μαζί φάγαμε πριν από δυόμισι χρόνια, τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις και τον εξευτελισμό που υποστήκαμε στα προηγούμενα συνέδρια από τους σημερινούς τους «συνεταίρους». Ξεχνούν και παραβλέπουν μπροστά στη συνδικαλιστική σκοπιμότητα ό,τι μόνο οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ενήργησαν ως θεματοφύλακες των συνεδριακών διαδικασιών και μπήκαν μπροστά στην επέλαση των καταδρομικών ομάδων, όταν κάποιοι άλλοι τυχοδιωκτικά κρύβονταν πίσω από τις κολώνες των ξενοδοχείων και διέσπειραν συκοφαντίες και ψευδείς ειδήσεις σε βάρος μας. Εδώ λοιπόν είμαστε εμείς για να τους θυμίζουμε τα γεγονότα με λεπτομέρειες.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας δεν είναι «λάφυρο» καμιάς παράταξης, κανενός κόμματος, καμιάς εργοδοσίας. Ανήκει στους σκληρά εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις πάσης φύσεως ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανήκει στους επισφαλείς συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα. Στο βαθμό που μας αναλογεί μια τέτοια ιστορική ευθύνη, συνέδριο στην Ο.Ι.Υ.Ε θα διενεργηθεί μόνο δημοκρατικά και σύννομα. Συνωμοσίες και μυστικοσυμβούλια της καμαρίλας, πίσω από την πλάτη των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των εργαζομένων φυσικών μελών, θα ξεσκεπάζονται άμεσα και θα έρχονται στο φως.

Για όσους δε, απεργάζονται σενάρια μοντέλου «Εργατικού Κέντρου Πάτρας», να είναι σίγουροι ότι «έχουν γνώση οι φύλακες». Είμαστε έτοιμοι για όλα. Η θέση μας ήταν πολύ καθαρή από την αρχή: «Κανένα σωματείο και κανένας σύνεδρος να μην αποκλειστεί από το εκλογικό συνέδριο».

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ