Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και απαιτούμε να καταργηθεί το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ & ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

xepoylhma-elladas

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος,
της Υγείας και της Παιδείας και
των άλλων δημόσιων κοινωνικών  αγαθών
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είμαστε απέναντι στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που προωθεί, μέσω του νέου Υπερταμείου Ιδιωτικοποίησης, την εκχώρηση των δημόσιων και κοινωφελών επιχειρήσεων στην ενέργεια, το νερό και αλλού, στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση  προχωρά σήμερα στην ψήφιση ενός νέου πολυνομοσχεδίου, με τις γνωστές αντιδημοκρατικές – αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες του επείγοντος, και εκχωρεί στο Υπερταμείο (στο οποίο κάνουν κουμάντο οι δανειστές) το δεύτερο πακέτο  των ΔΕΚΟ. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.
Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρως υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών και τις άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων τους, δίνει βορά στα χέρια των ιδιωτών βασικά κοινωνικά αγαθά. Ενταφιάζει οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και εντάσσεται χωρίς καμία ντροπή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή στην χωρίς όρια κερδοφορία του κεφαλαίου μέσω ιδιωτικοποιήσεων και με τη ταυτόχρονη κατάργηση των όποιων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
και απαιτούμε να καταργηθεί το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ
ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ & ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Για την ΟΙΥΕ