Πρεμιέρα με «Άριστα» για το νέο πρόεδρο της ΟΙΥΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο – Το ντου για την “Ηλεκτρονική” (VIDEO & ΦΩΤΟ)

hlektron

Νεότερη Ενημέρωση 23.40

Δυναμική ήταν η πρεμιέρα ανάληψης καθηκόντων για το νέο πρόεδρο της ΟΙΥΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, αφού κλήθηκε να δείξει την αντίδραση της Μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο αιφνιδιαστικό και εν κρυπτώ κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», με θύματα 450 εργαζόμενους.
Και η δράση του ήταν ακαριαία, με ενεργοποίηση των εργαζομένων-απολυμένων, που έφερε σε σημείο τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας «Ηλεκτρονική Αθηνών» Ιωάννη Στρούτση, να δεσμευτεί πως θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους εργαζόμενους, παρουσία φυσικά του προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Σκοπός της συνάντησης όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο νέος πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, θα είναι «η αναζήτηση των τρόπων αναστροφής της πτωχευτικής διαδικασίας και επαναλειτουργίας της εταιρίας. Σκοπός είναι να δουλεύουν οι επιχειρήσεις και να μην κλείνουν. Σε περίπτωση που η εταιρία δεν μπορέσει να επαναλειτουργήσει, οι εργαζόμενοι, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποζημιωθούν», τόνισε ο κ.Καραγεωργόπουλος.

Αρχική Ενημέρωση 16.53

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας «Ηλεκτρονική Αθηνών» Ιωάννη Στρούτση, όταν στην αίθουσα εισέβαλαν οι εργαζόμενοι και στο πλαίσιο  διαμαρτυρίας τους για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρίας, ζήτησαν τόσο εξηγήσεις γιατί τους άφησαν στο σκοτάδι, όσο και απαντήσεις για τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις τους.

Το κλίμα ήταν τεταμένο με τους εργαζόμενους να κατηγορούν τη διοίκηση της εταιρίας και για την απόφασή της να μην προσέλθει το πρωί της Πέμπτης στην προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Λουκέτο για την "Ηλεκτρονική" - Μεγάλη ένταση και αντιδράσεις (vd)

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι αυθόρμητα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η εταιρία, τον «δόλιο και καταχρηστικό». Εν κρυπτώ, κατέθεσε μία αίτηση πτωχεύσεως, η οποία έγινε, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση και ενημέρωση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να παραμένουν ξεκρέμαστοι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής.

Μετά από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των εργαζομένων, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αναστροφής της πτωχευτικής διαδικασίας και επαναλειτουργίας της εταιρίας.

Ωστόσο ο κ. Στρούτσης τους έθεσε θέμα ρευστότητας, λέγοντας τους ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν. «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι μείζονος σημασίας, μπορούν να ανευρεθούν τρόποι να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση με όλους τους εργαζόμενους ενεργούς και με την εταιρία αυτή, η οποία έχει μία παράδοση δεκαετιών, να τίθεται ξανά σε επαναλειτουργία.

Σκοπός είναι να δουλεύουν οι επιχειρήσεις και να μην κλείνουν.

Σε περίπτωση που η εταιρία δεν μπορέσει να επαναλειτουργήσει, οι εργαζόμενοι, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποζημιωθούν».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Παναγιώτη Κυριακούλια, που σημείωσε:

Πρέπει να βρεθεί λύση με το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολύ ανήσυχοι, καθώς η εταιρία έκλεισε μέσα σε μία νύχτα, χωρίς καμία ενημέρωση ότι πτώχευσε. Σε αυτή τη φάση, αυτό που προέχει είναι η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους και η καταβολή της πλήρους αποζημίωσής τους, έτσι ώστε να απεγκλωβιστούν και να μην χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους.»