ΟΙΥΕ: Άμεση καταγγελία των συμβάσεων εργασίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών

ilektroniki1

Να ενταχθούν από τον επόμενο κιόλας μήνα στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, με άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταγγελία των συμβάσεων εργασίας από τη σύνδικο, απαιτεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που μαζί με τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Αθηνών και της Συντονιστικής τους Επιτροπής, για τη διεκδίκηση και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Σήμερα, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ενόψει της ένταξής τους στις λίστες των ανέργων, που ήδη ξεπερνούν το 1.200.000.

Μαζί με τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής, η ΟΙΥΕ διεκδικεί:

– Την άσκηση πίεσης προς τη σύνδικο, τα αρμόδια υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς, (μέσα από κινητοποιήσεις και τη συλλογική δράση), για επίσπευση όλων των διαδικασιών της πτωχευτικής διαδικασίας, ώστε, εκτός από τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, να κατοχυρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεών τους στο άμεσο μέλλον.
– Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ, μετά την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.
– Το σχεδιασμό, μαζί με τους εργαζόμενους και την ΟΙΥΕ, ενός συνεκτικού προγράμματος για την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας, με ευθύνη του υπ. Εργασίας και του ΟΑΕΔ.
– Διερεύνηση και απόδοση όλων των τυχόν ευθυνών για τη διαδικασία και τη σκοπιμότητα της πτώχευσης της εταιρίας.
– Η ΟΙΥΕ διευκρινίζει ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε διεκδίκησή τους.»