ΟΙΥΕ: Δημοτική αρχή του ρουσφετιού-εμπαιγμού στην Άρτα!

14330922_10209447753604527_1778022437_n

Η ΟΙΥΕ  καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, “η οποία με συμπεριφορές ακραίου λαϊκισμού, απρόκλητων επιθέσεων, απειλών και χυδαίας περιφρόνησης ανέργων, εργαζομένων, των σωματείων και της Ομοσπονδίας, οδηγεί στην πείνα και την απελπισία του μεροκάματου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τρίτεκνες, πολύτεκνες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών μονάδων, με μοναδικό σκοπό την απροκάλυπτη εγκατάσταση ρουσφετολογικού συστήματος διαμοιρασμού «επιδομάτων φτώχειας» σε ανέργους, αντί μισθών για παρεχόμενη εργασία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

“Παρά το γεγονός ότι – με αγώνες της ΟΙΥΕ και των Σωματείων Σχολικών Καθαριστριών/στων όλης της χώρας – αυξήθηκε φέτος κατά 18% η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων, η Δημοτική Αρχή Άρτας… εξέλαβε την αύξηση αυτή ως «ευκαιρία» ικανοποίησης «πελατειακών» της αναγκών.

Συγκεκριμένα, αντί να προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των αιθουσών και των μισθών «πείνας» των εδώ και χρόνια υφιστάμενων εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων (σήμερα λαμβάνουν το «ιλιγγιώδες» ποσό των 33,77€/αίθουσα το μήνα), περικόπτει για δεύτερη συνεχή χρονιά αίθουσες και αποδοχές από τις σχολικές καθαρίστριες και ταυτόχρονα προχωρά σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις, βεβαίως με μισθούς πείνας κι αυτές.

Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου Άρτας κ. Τσιρογιάννη, ο οποίος κατά τη χθεσινή ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών και της ΟΙΥΕ στο γραφείο του, ευρισκόμενος σε πλήρη αμηχανία και εκνευρισμό – προφανώς από την αποκάλυψη των «ρουσφετολογικών» του παρεμβάσεων – φωνασκούσε εναντίον των διαμαρτυρόμενων σχολικών καθαριστριών και των εκπροσώπων της ΟΙΥΕ, σπρώχνοντας και απειλώντας με απόλυση όλες τις εργαζόμενες καθαρίστριες!

Στο τέλος βέβαια ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι «μοιράζει πιάτα τραχανά και σε άλλους»… εννοώντας προφανώς τα «αναδιανεμητικά» ρουσφέτια που κάνει μέσα από τις ξεδιάντροπες περικοπές αιθουσών και αποδοχών, στις υφιστάμενες τρίτεκνες, πολύτεκνες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες. Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους δασκάλους και τους καθηγητές και όλη την τοπική κοινωνία της Άρτας να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του Δημάρχου και να σταθούν δίπλα στο σωματείο και τις καθαρίστριες των σχολείων, που εδώ και χρόνια προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία των παιδιών μας.

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα σωματεία-μέλη στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων είναι ξεκάθαρη και σαφής: · Οι ήδη εργαζόμενοι εξυπηρετούν εδώ και χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο για τα παιδιά μας. · Διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, χωρίς όρια και προϋποθέσεις, με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας · Διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται να θυσιαστούν στο βωμό εξυπηρέτησης «ημετέρων» και να γίνουν γρανάζια στους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς των δημάρχων.”