18.6.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ «ΣΠΑΜΕ» ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ «ΜΑΓΑΖΙΑ» ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ «ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ» ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ «ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε την παράταξη της ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ-ΚΚΕ) στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, για την απόπειρα παρεμπόδισης της διαδικασίας εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής στο νεοσύστατο σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας». Με τη γνωστή διαδικασία της καταδρομικής εφόδου και της παράνομης παρέμβασης σε εσωτερικές διαδικασίες άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, στις 14 Ιουνίου 2019 θέλησαν να επιβάλλουν τους δικούς τους άγραφους νόμους και να διακόψουν τη Γενική Συνέλευση μιας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης. Τελικά, με την παρέμβαση και της δικαστικής αντιπροσώπου, εξομαλύνθηκε η κατάσταση και η διαδικασία συνεχίστηκε.

Αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, δίχως να βρουν να καταλογίσουν κάτι «μεμπτό» στην ως άνω οργάνωση, εξέδωσαν την καθιερωμένη «πανηγυριώτικη» ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν τάχα  τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρη Δημητρίου, τον επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρη Καραγεωργόπουλο και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, για «αναπαραγωγή αντιπροσώπων στα κρυφά στο Ε.Κ.Θ και στην ΟΙΥΕ», ενώ κάνουν λόγω και για δήθεν «διάσπαση» των δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος σε Εύβοια και Βοιωτία.

Θέλουμε να γνωρίζουν οι κατ’ επάγγελμα διασπαστές της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, οι «αναπαραγωγικές μηχανές» νόθων αντιπροσώπων σε σωματεία «σφραγίδες», οι «μισθοφόροι» κόμματος μέσα στα συνδικάτα, ότι όσο στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν συνάδελφοί μας απροστάτευτοι και ασυνδικάλιστοι, θα εξακολουθούν να ιδρύονται σωματεία δημοκρατικά που θα εντάσσουν στους κόλπους τους όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς εργαζόμενους και όχι μόνο τους «φίλους» και τα μέλη ενός μόνο κόμματος, όπως πράττουν οι δικές τους δυνάμεις. Όσο οι συνάδελφοί μας στο σκληρό ιδιωτικό τομέα στενάζουν μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, την εκμετάλλευση, τη μαύρη, ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία, τόσο θα εντείνουμε την οργανωτική δουλειά μας να δημιουργούνται νέα συνδικαλιστικά υποκείμενα και να ενδυναμώνονται τα υφιστάμενα με νέες εγγραφές μελών.

Γνωρίζουμε ότι η δράση μας ενοχλεί! Φαίνεται από την απώλεια ψυχραιμίας, τις αντιδράσεις πανικού, βίας και κατάλυσης δημοκρατικών διαδικασιών. Φαίνεται κι απ’ τον πόλεμο λάσπης και τις εμμονές τους για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ενοχλεί το γεγονός ότι δίνουμε διέξοδο και προοπτική σε χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζόμενους να οργανωθούν από τη βάση. Ενοχλεί ότι παρεμβαίνουμε δυναμικά σε Υπουργεία, Φορείς, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Δικαστήρια και δίνουμε λύσεις. Ενοχλεί ότι σπάμε τη «μονοπωλιακή» εκπροσώπηση της εργατικής τάξης, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από μια φθηνή και επικίνδυνη προπαγάνδα ελέγχου συνδικάτων του σκληρού ιδιωτικού τομέα, ώστε να τα βάλουν κάτω από την κομματική «μπότα» μιας παρεούλας μερικών εκατοντάδων μισθοφόρων συνδικαλιστών. Ενοχλεί που αυτή η οργανωτική δουλειά έχει ξεκινήσει και παράγει αποτέλεσμα σε κλάδους που μέχρι πρότινος ήταν στο συνδικαλιστικό και πολιτικό περιθώριο, όπως οι κλάδοι των εργαζομένων καθαριότητας, των απανταχού εργολαβικών εργαζομένων, των συμβασιούχων και των ωφελούμενων σε προγράμματα ΕΣΠΑ, των εργαζομένων σε εταιρείες call center, κ.λ.π. Ενοχλεί που βρέθηκαν δυνάμεις που μιλούν πλέον ανοιχτά στους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους, που τους δείχνουν πώς να χαράσσουν αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική στη δράση τους, που τους μαθαίνουν πως να έχουν ανεξάρτητη «περπατησιά» δίχως να εγκλωβίζονται σε αντιπαραγωγικές για κομματικές και γραφειοκρατικές «καλένδες».

Καλά κάνουν και ενοχλούνται. Αυτό σημαίνει ότι σπάει ένα απόστημα δεκαετιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σπάνε τα κομματικά «μονοπώλια» και απελευθερώνονται δυνάμεις της εργασίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να περάσεις την πόρτα σωματείου που έχει υπό τον «έλεγχό» του το ΠΑΜΕ, χρειάζεσαι «πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων» και κάθε βήμα που επιχειρείται αντιμετωπίζεται με τόνους λάσπης και ψευτιάς. Μπροστά στην αγωνία τους να παραμείνει ένα σωματείο τσιφλίκι τους, άβατο για το σύνολο των εργαζομένων και «κομματικό μαγαζί» τους, δεν τους σταματά τίποτα, φτάνοντας στο σημείο να πουλάνε «νταϊλίκια» και νέου τύπου τρομοκρατία. Εκείνο που τους ανησυχεί και τους τρομάζει είναι η πιθανότητα να σπάσει το άβατο του κομματικού κλειστού κλαμπ, που λειτουργεί με όρους κομματικής πελατείας. Και εμείς καταφέρνουμε και «σπάμε» αυτό το άβατο. Είμαστε λοιπόν σε καλό δρόμο και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μας αγκαλιάζουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ