ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε

ΕΝΕΡΓΑ_banner3Αθήνα, 15.2.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε»

Με αφορμή την προ ημερών ανακοίνωση ηγετικών στελεχών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία κατηγορούν εκπρόσωπο της νεοσύστατης παράταξής μας τάχα ως «εργοδότη», θέλουμε να τους απαντήσουμε ότι ήμασταν προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι να υποστούμε τη βάσανο της υπονόμευσης, της λάσπης, της κατασυκοφάντησης και της δυσφήμισης. Σας απαντάμε ότι δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε! Εμείς, αντιθέτως, ως νεοσύστατη παράταξη των εργαζομένων του σκληρού ιδιωτικού τομέα επιδιώκουμε τη συνδικαλιστική διαφάνεια και είμαστε εδώ για να μιλήσουμε όχι με συναίσθημα απευθυνόμενοι στο θυμικό, αλλά με επιχειρήματα εδραζόμενα στη λογική.

Φερέφωνα της σημερινής ηγεσίας της Ο.Ι.Υ.Ε, μέσα από (ακραίας προσέγγισης και γραφίδας) blogs και sites, διανέμουν το προπαγανδιστικό τους «υλικό», κατηγορώντας εκπρόσωπο της παράταξής μας με ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντικά σχόλια, για ενέργειες οι οποίες έχουν επικυρωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν απαντηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους με ομόφωνες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και συνεχείς επανεκλογές, με συντριπτικά μάλιστα ποσοστά του «υπό ιερά συνδικαλιστική εξέταση» εκπροσώπου μας, σε όλα τα όργανα της συνδικαλιστικής ιεραρχίας, πριν και μετά τις συκοφαντικές τους επιθέσεις.

Επί της ουσίας ο «θησαυρός τους είναι άνθρακας» και εκπορεύεται από τον πανικό που τους προκαλεί η συμμετοχή μας στο επικείμενο εκλογικό συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε, καθώς είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του Casino Rio, στ’ οποίο εργάζεται και ο εκπρόσωπός μας, απασχολούνται σε μια εταιρεία ενταγμένη από το 2012 στον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρο 99 και εν συνεχεία 106 του ΠτΚ) και δίνουν καθημερινό αγώνα για τη διάσωση των 250 θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Η ίδρυση του νομικού προσώπου (πρότυπου για τα Ελληνικά δεδομένα) που έχουν συστήσει οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας, από τις αρχές του 2014, αποτελεί απορρέουσα υποχρέωση διατάξεων και όρων της Συμφωνίας Εξυγίανσης με τους πιστωτές της εταιρείας (Δημόσιο, ΙΚΑ, Τράπεζες, Προμηθευτές, Εργαζόμενοι)  – επικυρωμένης με Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών –  προκειμένου οι εργαζόμενοι να μετέχουν ελεγκτικά και οργανωτικά στη διάσωση της εταιρείας και να διασφαλίσουν ότι η εταιρεία θα είναι λειτουργικά βιώσιμη και θα εξακολουθεί να καταβάλει οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές και απαιτήσεις τους. Συνιστά δε πρότυπο νομικό πρόσωπο συλλογικού συμφέροντος – μη συνεργατικής βεβαίως μορφής – αφού το ύψος των απαιτήσεων ενός εκάστου εργαζομένου (σε σύνολο 7.500.000€ δεδουλευμένων αποδοχών, οφειλών από ομαδικές αγωγές, κ.λ.π), διαφοροποιείται ανά εργαζόμενο και ήταν αδύνατο να συγκροτηθεί με τους κανόνες της στενής κοινωνικής οικονομίας «ένας μέτοχος – μια μετοχή».

Επίσης τους ενημερώνουμε ότι τα Μέλη της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου στ’ οποίο αναφέρονται είναι εκλεγμένα από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ ουδείς λαμβάνει αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στο συλλογικής εκπροσώπησης όργανο.

Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε που (έστω και μ’ αυτό τον τρόπο) – τα ηγετικά στελέχη της Ο.Ι.Υ.Ε – μας δίδουν τη δυνατότητα να τους διδάξουμε (με μια ομολογουμένως πρωτοποριακή και χωρίς ιδεοληψίες προσέγγιση), πως τα δικά μας συνδικαλιστικά στελέχη καταφέρνουν να διασώζουν θέσεις εργασίας, δικαιώματα και κατακτήσεις, ν’ αποκτούν έλεγχο και λόγο στα Μέσα Παραγωγής, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για άνεργους πρώην συναδέλφους (ως εκπαιδευτές σε δομές μη επιχορηγούμενες από το κράτος) και εν τέλει να κρατούν ανοιχτές τις εταιρείες για τις οποίες εργάζονται, εν αντιθέσει με τα «συνεταιράκια» που όλα αυτά τα χρόνια ήταν παρακολουθητές του κλεισίματος επιχειρήσεων και αβανταδόροι εργοδοτών του κλάδου του εμπορίου και των υπηρεσιών.

«Κυρίες» και «Κύριοι» της ηγεσίας της Ο.Ι.Υ.Ε, σας προκαλούμε να συνεχίσετε να μας «αποκαλύπτετε», διότι έτσι μας δίδετε τη δυνατότητα να προβάλουμε δημόσια τις διαφορές μας, διότι μόνο έτσι θα αναδειχθεί η συνδικαλιστική ένδειά σας.

Συνεχίστε, σας παρακαλούμε! 

Ήδη, μέσα στον πανικό σας, απορρίπτετε σωρηδόν τις αιτήσεις εγγραφής νεοσύστατων σωματείων του ιδιωτικού τομέα, με αβάσιμες, αντικαταστατικές και τελικά παράνομες αιτιολογίες. Εσείς που μιλάτε για συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, εσείς που προτρέπετε τάχα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να οργανωθούν και να συστήσουν σωματεία βάσης, οι ίδιοι λειτουργείτε με αποκλεισμούς και απορριπτικές αποφάσεις εγγραφής νέων σωματείων στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Όλες αυτές οι αντισυνδικαλιστικές πρακτικές ήταν αναμενόμενες. Τις περιμέναμε και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτές! Από τη στιγμή που η παράταξή μας η «ΕΝ.ΕΡΓΑ» αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά – και με τη στήριξη εκατοντάδων συνδικαλιστικών στελεχών και την προτροπή χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα – στη διεκδίκηση της ανατροπής των συσχετισμών μιας Ομοσπονδίας, η οποία απέτυχε παταγωδώς ν’ αναχαιτίσει (έστω) την εργοδοτική αυθαιρεσία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, έχετε κλονιστεί και βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού.

Και πολύ καλά κάνετε!

Ερχόμαστε και φέρνουμε μαζί μας το διαφορετικό!!

Μετά το εκλογικό συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε, το συνδικαλιστικό τοπίο στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αλλάζει προς το καλύτερο και τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει αρκετός χώρος για «συνεταιράκια» και φιλοεργοδοτικές «μπαγαποντιές»!!!

Όμως, όση λάσπη και να εκτοξεύσετε, όση συκοφαντία κι όση δυσφήμιση, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στα χρόνια της κρίσης, ήταν ένας απλώς παρακολουθητής στο δράμα τους. Γνωρίζουν οι συνάδελφοί μας, που σήμερα είναι άνεργοι ή μελλοντικοί άνεργοι (Sprider, Notos, Hondos, Carrefour – Μαρινόπουλος, κ.λ.π), ότι η ηγεσία της Ο.Ι.Υ.Ε σκοπίμως περιορίζεται σε ανακοινώσεις, σε δελτία τύπου «συμπαράστασης», σε παραστάσεις «φιέστες» σε υπουργεία…απλώς για «τα μάτια του κόσμου».

Γνωρίζουν ότι οι εκ των υστέρων ενέργειες τους:

  • Δε μπορούν να συγκαλύψουν τις «εγκληματικές» ευθύνες της σημερινής ηγεσίας,
  • Δε μπορούν να συγκαλύψουν τις «αβάντες» που κάνουν τα «συνεταιράκια» στους εργοδότες του κλάδου,
  • Δε μπορούν να συγκαλύψουν τις εκλογές «παρωδία» στα super markets και τα πολυκαταστήματα, με τους διευθυντές να δίνουν «χέρι χέρι» τους φακέλους με τα «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια στους τρομοκρατημένους και άγρια εκμεταλλευόμενους συνάδελφούς μας,
  • Δε μπορούν να συγκαλύψουν τους «παχυλούς» μισθούς που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να λαμβάνουν συγκεκριμένα συνδικαλιστικά στελέχη, από εργοδότες που έχουν πετσοκόψει τους μισθούς των υπολοίπων εργοδοτούμενών τους,
  • Δε μπορούν να συγκαλύψουν την υποκρισία τους όταν μιλούν για «εκπροσώπηση» των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι ίδιοι αμείβονται ή αποζημιώνονται από οργανισμούς του δημόσιου τομέα (;;;).

Για όλα αυτά και για όσα άλλα έχουμε υπόψη (….), θα μιλήσουμε και θα απαντήσουμε με στοιχεία και αποδείξεις εντός των συλλογικών οργάνων της Ο.Ι.Υ.Ε, ενώ θα δώσουμε δυναμική απάντηση, όπου και με όποιο τρόπο απαιτηθεί, στους συκοφάντες και τους λασπολόγους!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΕΡΓΑ

 

 

Υ.Γ. Ως επίλογο για τις ανυπόστατες κατηγορίες των «συνεταίρων» της Ο.Ι.Υ.Ε περί «ανενεργών συλλόγων» και περί «συνδικαλιστή-εργοδότη», σας παραπέμπουμε στα παρακάτω links: