ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΥΕ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

13501893_1559654570996907_5575052650075102443_n

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Προς

Τα Σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, εκδόθηκε η ΚΥΑ 114820/8-9-2016 (ΦΕΚ 2073/Β΄/9-9-2016), η οποία αφορά στο μέγιστο αριθμό ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2016-2017, καθώς και το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί και το οποίο για φέτος θα ανέλθει στα 39.500.000 Ευρώ (έναντι 33.360.773 πού ήταν πέρυσι).

Με άλλα λόγια, το ποσό που θα διατεθεί φέτος για τις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων είναι αυξημένο κατά 6.139.227 Ευρώ, δηλαδή αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι.

Εκτιμούμε ότι, τόσο ο (σχετικά έγκαιρος) χρόνος έκδοσης της ΚΥΑ, αλλά και η αύξηση του κονδυλίου για τις αμοιβές των καθαριστριών, αποτελούν σημαντική νίκη του κλάδου και δικαίωση του αγώνα των σωματείων καθαριστριών και της Ομοσπονδίας μας που συντόνισε αυτό τον αγώνα και ιδίως τη μαζική Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση στις 30.6.2016.

Πέραν όμως αυτού, ο αγώνας μας και οι πιέσεις μας συνεχίζονται.

Ήδη ασκήσαμε και ασκούμε μεγάλη πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να εκδοθεί εγκύκλιος ή να υπάρξει άμεση παρέμβαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις σχολικές επιτροπές ότι θα απασχοληθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι που εργάζονταν και τα προηγούμενα έτη.

Από την πλευρά μας όμως και εμείς θα πρέπει να δώσουμε άμεσα αγώνα για τη διασφάλιση όλων των υπαρχόντων εργαζομένων χωρίς καμία εξαίρεση. Για το λόγο αυτό, θα υπάρξει άμεσα παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας όχι μόνο σε επίπεδο Υπουργείου, αλλά και σε επίπεδο Δήμων και Σχολικών Επιτροπών, ώστε:

α) να εργαστούν οι ίδιες καθαρίστριες που εργάζονταν και τα προηγούμενα έτη,

β) οι συμβάσεις εργασίας να υπογραφούν με ημερομηνία 1.9.2016, και

γ) τα πρόσθετα κονδύλια, που θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολείων λόγω της αποχώρησης μονίμων εργαζομένων, να δοθούν για την αύξηση των αιθουσών καθαρισμού σε ήδη εργαζόμενους συναδέλφους  που έχουν λίγες αίθουσες.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητούμε να πιέσετε και εσείς τις σχολικές επιτροπές να αποστείλουν άμεσα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ τις συμβάσεις, προκειμένου να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο αγώνας μας για τη δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου συνεχίζεται. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του διαχωρισμού των εργαζομένων σε δύο ταχύτητες και κατηγορίες και διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων έργων, που επί χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Θα σας ενημερώνουμε άμεσα για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, με συναδελφικούς χαιρετισμούς,