Δημήτρης Καραγεωργόπουλος(ΟΙΥΕ): Στημένος κοινωνικός διάλογος «παρωδία» για τα εργασιακά

ΕΝΕΡΓΑ_banner_small

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να νομιμοποιήσει ένα στημένο κοινωνικό διάλογο, αποχώρησε από την συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ο Πρόεδρος της ΟΙΥΕ και επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένοι Εργαζόμενοι ιδιωτικού Τομέα” Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Κυβέρνηση επιχείρησε σήμερα να νομιμοποιήσει, μέσω ενός «στημένου» κοινωνικού διαλόγου «παρωδία» – την κατάργηση εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω της επιτροπής των  «τεχνοκρατών – εμπειρογνωμόνων» του Υπ. Εργασίας.

Με αντιδημοκρατικό και εξόχως ολισθηρό και ταπεινό τρόπο, θέλησε να διασπάσει τη συντεταγμένη  – μέσω της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας – θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων, θεωρώντας ότι με τέτοιου τύπου  «τεχνάσματα» θα διευρύνει τάχα  την «δημοκρατικότητα» των αντικοινωνικών επιλογών της.

Η πρόσκληση προς την ΟΙΥΕ και προς άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων, για συνάντηση αμέσως μετά την συνάντηση με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, είχε ως στόχο να σπείρει διχόνοια και διάσπαση στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή η αντιδημοκρατική στάση του Υπ. Εργασίας καταγγέλθηκε από τον επικεφαλής των ΕΝ.ΕΡΓΑ και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος, αμέσως μετά την καταγγελία του, αποχώρησε, μη νομιμοποιώντας αυτό τον προσχηματικό διάλογο «παρωδία», που ως στόχο έχει να καταργήσει ότι έχει απομείνει ως ελάχιστο θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.

Είμαστε ενάντια στις μνημονιακές και τις νεομνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης, της ανεργίας, και χαράσσουμε αδιαπραγμάτευτη πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται.

Στεκόμαστε δυναμικά και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των ιδιωτικών υπαλλήλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την εργοδοτική τρομοκρατία και μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα περισσότερα μέτρα που υπαγορεύονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης και κάποια από τα «ισοδύναμα» που επιλέγει η κυβέρνηση, είναι εις βάρος των νέων, γεγονός που αποτελεί το άκρον άωτο του εγωισμού και της ιδιοτέλειας μιας πολιτικής γενιάς, η οποία θέλει να μεταφέρει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στα παιδιά της, καθώς επίσης και στα παιδιά των παιδιών της.

Εμπρός σε αυτές τις προκλήσεις συγκροτούμε αγωνιστικό μέτωπο και κινητοποιούμαστε. Εμπρός σε αυτά τα αδιέξοδα εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να διαψευστεί ο νεοφιλελευθερισμός και τα μνημόνια, δεν μπορούμε καν να περιμένουμε το «ΘΑΥΜΑ» της «Κυβέρνησης της Αριστεράς», δεν μπορούμε να υποταχθούμε στη λογική της αδράνειας.”