Επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα!

asfalistiko600_422568904

Σύμφωνα με το ErgasiaNews, περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων και εναλλακτικά σενάρια για τις εισφορές αγροτών και επιστημόνων περιλαμβάνει, το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τις «συμπληγάδες του Ασφαλιστικού».

Ορισμένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει μετρήσει και έχει αποστείλει στους θεσμούς είναι η καθιέρωση «εθνικής σύνταξης δύο ταχυτήτων», οι οριζόντιες μειώσεις 5% σε επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις 20% – 50% στα εφάπαξ και στα μερίσματα, η μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης κάτω των 2.000 ευρώ, από 2.773 που είναι σήμερα, και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ειδικά για την εθνική σύνταξη το υπουργείο έχει επεξεργαστεί και έχει ποσοτικοποιήσει δύο σενάρια. Η περικοπή της εθνικής σύνταξης θεωρείται εξάλλου από τους τεχνοκράτες ιδιαιτέρως αποτελεσματική γιατί εφαρμόζεται στο σύνολο των συνταξιούχων και για κάθε ευρώ μείωσης προκύπτει 30 εκατ. ευρώ εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Απαντάμε ΕΝ.ΕΡΓΑ

Ενεργοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες του σκληρού ιδιωτικού τομέα, κινητοποιούμαστε και αντιδρούμε! Γίνε μέλος τώρα!