ΟΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Αθήνα, 14.6.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ»

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι αντικαταστατικές συμπεριφορές και οι “λαθροχειρίες” στη σφραγίδα και το λογότυπο της ΟΙΥΕ συνεχίζονται από την παράταξη του ΜΕ.Τ.Α (ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ). Αυτή τη φορά σε βάρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, αφού απεστάλη επιστολή της Ομοσπονδίας κατά μιας άλλης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και υπέρ συνδικαλίστριας της παράταξής τους – εκλεγμένης μάλιστα στο ΔΣ του Κέντρου – υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο (;;;) και τον Γενικό Γραμματέα, παραβιάζοντας το καταστατικό και το νόμο.

Η συγκεκριμένη παράταξη κατέχοντας 8 έδρες στην 21 του ΔΣ και τις θεσμικές θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα στο προεδρείο, συμπεριφέρεται ωσάν η ΟΙΥΕ να τους ανήκει, χρησιμοποιεί για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες τη σφραγίδα και τα σύμβολα της Ομοσπονδίας, επιδίδεται (κατ’ εξακολούθηση) σε αντικαταστατικές και προσβλητικές για τις υπόλοιπες παρατάξεις συμπεριφορές και δείχνει ανεπίτρεπτη ασέβεια στο θεσμικό ρόλο των υπολοίπων μελών του προεδρείου και του ίδιου του προέδρου.

Τους προειδοποιούμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η “λαθροχειρία” και αν δεν επανέλθουν σύντομα στον δρόμο της καταστατικής κανονικότητας και νομιμότητας, σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις οδυνηρές συνέπειες των πράξεών τους. Η ΟΙΥΕ δεν είναι το “μαγαζάκι” κανενός…ανήκει στους εργαζόμενους και μόνον σε αυτούς!

Τέτοιου είδους συμπεριφορές αμαυρώνουν την ιστορική διαδρομή της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και αποτελούν πλήγμα για την παράδοση, τη διαδρομή και τη δημοκρατική της κατεύθυνση στο πέρασμα του χρόνου.

Ως “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ” αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε ένα λειτουργικό προεδρείο, για να διευκολυνθεί η λειτουργία της πολυπαραταξιακής και πολυτασικής ΟΙΥΕ. Για να μην δημιουργηθεί το ίδιο “αδιέξοδο” που οι δικές τους δυνάμεις έχουν δημιουργήσει σε άλλες οργανώσεις…

Δεν δίνουμε “λευκή επιταγή” και δεν εκχωρούμε τα καταστατικά μας δικαιώματα σε κανέναν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΟΙΥΕ, δεν έχουν εκχωρήσει τα δικά τους δικαιώματα και πολύ περισσότερο ότι δεν είναι “δεδομένη” η συναίνεσή τους σε κάθε ενέργεια της παράταξης του ΜΕ.Τ.Α…όπως χαρακτηριστικά τα στελέχη του ισχυρίζονται σε κάθε διαφωνία που προκύπτει μαζί τους.

Εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε με πάθος και σθεναρότητα τις διακηρυκτικές αρχές και αξίες της παράταξής μας, σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο ΟΛΩΝ των παρατάξεων και των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας και στο βαθμό που μας αναλογεί τέτοια ευθύνη, κρατάμε τη σημαία της ΟΙΥΕ ψηλά, το ίδιο και το αξίωμα του προέδρου μέσα από τη συμμετοχή μας στο προεδρείο.

Βρισκόμαστε σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κλάδο, δίπλα στους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε μπροστά, με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

Υ.Γ. Επισυνάπτεται έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής προς την ΟΙΥΕ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ