ΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Μετά από πολύμηνες και συντονισμένες παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργολαβικών Εργαζομένων, του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», Εργατικών Κέντρων, Σωματείων του ΟΣΕ, της δικηγόρου Αθηνών κ. Μανίκα Αθηνάς και του εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοίκηση του Οργανισμού συνάδελφου Θανάση Λεβέντη (με καθοριστική τη συμβολή του στην εξέλιξη της υπόθεσης), η ώρα της δικαίωσης των απλήρωτων εργαζομένων της εταιρίας καθαριότητας με την επωνυμία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ» είναι πιο κοντά παρά ποτέ. Αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, συνεδριάζει η Διοίκηση του ΟΣΕ με δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης την «Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ–ΟΙΚΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε».

Πρόκειται για μια ενέργεια που συμπίπτει και με την ανάληψη του κ. Πατέρα στη θέση Προέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, τον οποίο και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία του να φέρει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, άπαξ με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Οι εκπρόσωποί μας συναντήθηκαν μαζί του και του έθεσαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργολαβικούς εργαζόμενους του Οργανισμού.

Καλούμε όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΣΕ, να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, συσπειρωμένοι στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» (www.idiotikoi.gr) και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργολαβικών Εργαζομένων, που εδώ και 1 χρόνο παλεύουν ακούραστα για αυτό το αποτέλεσμα.

Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιούμε κάθε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενο στον ΟΣΕ. Να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την επιλογή των εργολαβικών εταιρειών. Αυτή η μάστιγα με τους εργολάβους των πολλών ΑΦΜ και των απλήρωτων εργαζομένων πρέπει να τερματιστεί. Και το βαθμό που μας αφορά θα αποκαλύπτονται και θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.

Αθήνα, 22.11.2020

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ