ΝΕΕΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ;

Έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι είναι οι συνάδελφοι των καταστημάτων ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, αφού η διοίκηση φαίνεται να σχεδιάζει, όπως όλα καταμαρτυρούν, νέες υποκρυπτόμενες απολύσεις.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα IKEA, τα LEROY, τα IDEA και άλλες αλυσίδες τέτοιου τύπου, που προχώρησαν στο παρελθόν σε μειώσεις προσωπικού, τα καταστήματα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ προσαρμόζουν το νέο επιχειρηματικό τους πλάνο στις «ανάγκες» της νέας εποχής… μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος της εργασίας, της υγείας και της ασφάλειας, εντατικοποίηση με εξαντλητικά ωράρια, εργαζόμενοι ρομποτάκια, καλωδιωμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι σε κάθε τους κίνηση.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση των ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ να κρατήσει σφραγισμένα στα συρτάρια των στελεχών της τέτοιου τύπου πλάνα. Οι θέσεις εργασίας εν έτη 2021, με την ανεργία να παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, δεν παζαρεύονται.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ να μην τσιμπήσουν σε οικονομικά δέλεαρ. Οι αποζημιώσεις απόλυσης τελειώνουν γρήγορα και το μεροκάματο είναι δυσεύρετο.

Δηλώνουμε δίπλα σε καθέναν και καθεμία εργαζόμενη των ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και όλων των αλυσίδων και εμπορικών καταστημάτων. Η νίκη που πετύχαμε με την ανάκληση της απόφασης για λειτουργία τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, αποτελεί τροχιοδεικτικό για κάθε επόμενη μάχη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»